Ni som följer mig på instagram och/eller Facebook har sett att bygget ligger lite före mina blogguppdateringar. Det är inte helt lätt att hänga med när det går i den här takten.

Förra onsdagen restes de allra första väggsektionerna och under torsdagen hade vi väggar hela vägen runt. De byggdes på plats liggande och restes sedan upp och ställdes på plats. På facebooksidan finns en video när den allra första biten ställdes upp.

ateljéhuset - taklagstårta

Takstolarna levererades för någon vecka sen och har stått lutade mot byggboden. Samma kväll som de hade kommit fick jag panik då jag fick för mig att jag hade skrivit fel taklutning på ritningen… Ni vet väl att det som står i text går före det som är ritat? Men efter kontroll av ritningen så blev jag lugn och insåg att det var bara en synvilla. De såg verkligen spetsiga ut när de stod på marken…

ateljéhuset - taklagstårta

I fredags kom kranbilen och lyfte takstolarna på plats och över helgen har vi haft en färdig regelstomme – skelettet av byggnaden ståendes på gården.

Ateljéhuset - taklagstårta

I måndags byggdes ställningen och igår firade vi tätt tak. I två dagar har de varit tre stycken på taket för att svalla och ”pappa” då Nicke har varit med.

taklagstårta

Det verkar vara lite olika bud om när det är dags för taklagsfest (som i vårt fall blev en taklagsfika) men vi gick på ”tätt tak”. Nu ser vi fram emot att se väggarna kläs med röd panel och att plåttaket ska komma på.

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.