Så kom äntligen slutbeskedet för vårt ateljéhus. Närmare bestämt i torsdags efter att vi till slut hade fått in alla handlingar. I fredags skrev vi så på entreprenadkontraktet med vår byggare som kommer att bygga tillsammans med oss. Lite spännande men också nervöst att vara byggherre.

Det är många beslut som ska tas på kort tid. Jag brukar förbereda mina kunder på det men själv var jag inte helt klar. Fönster och dörrar ska ju helst beställas först av allt då de har längst leveranstid, och de påverkar uttrycket på huset väldigt mycket. Nu tror jag i alla fall att vi har landat i alla kulörer och utföranden.

Startbesked och byggstart

 

Och snabbt går det. I helgen sattes grunden ut och i måndags etablerade entreprenören och redan på eftermiddagen var träformen som de ska gjuta i färdig. Det ryktas om att gjutningen kommer ske redan i morgon. Vi får se om vädret håller med.

Ni kommer få följa med i alla steg så det blir många inlägg om ateljéhuset framöver. Hoppas ni gillar!

I dag är det stängningsdag/studiedag för pojkarna så igår satte vi oss i bilen och körde ner till västkusten och sommarstugan. Här är det höststorm så vi myser inne. Och kanske, kanske blir det en kanelbulle till fika idag.

Firar ni kanelbullens dag?

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.