Nu (eller ja, för nån vecka sen) har det kommit – Slutbeskedet – sista etappen i bygglovsförfarandet. Detta innebär att vi får ta byggnaden i bruk vilket är väldigt skönt. Efter de senaste veckornas regnväder är det skönt att kunna flytta in våra saker (som har förvarats i ett partytält i x antal månader) i värme och framförallt under tak.

Eftersom vi har byggt en ganska enkel byggnad (och inte ett bostadshus eller liknande) så har det inte varit något krav på kontrollansvarig eller någon avancerad kontrollplan. Vi fick helt enkelt ett dokument som vi skulle fylla i för att intyga att vi har byggt enligt de ritningar som vi lämnade in till bygglovet. En s.k. förenklad kontrollplan. Och häromdagen kom som sagt beslutet.

Det blev en snabb byggprocess måste man ju säga. I oktober fick vi startbeskedet. Kort därefter sattes spaden i marken. Snickarna var på plats direkt och sen gick det i en rasande takt. (Grunden var klar en vecka efter beslutet)

Nu återstår arbetet med ytskikten, en omgång målning utvändigt och så det roligaste – inredningen. Men nu står den där. Vår alldeles egna ateljébyggnad med verkstad, förråd och en ATELJÉ. Så häftigt ändå.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.