En kik på allrummet

Idag bjuder jag på en liten kik på allrummet där uppe.

Det är en del vinklar och vrår med snedtaket som går ner ganska långt. I den lilla delen med plant tak är det bara precis över två meter i takhöjd. Rummet innanför, Colins rum, får något lägre golv så takhöjden där inne är högre. Jag var lite orolig för att det skulle bli lågt. Men det fungerar bra.

Det plana taket blir ett målat gipstak medan de sneda taken och även vissa väggar kläs i råspont. Allt målas vitt. Bjälkarna i taket och det mörka bambugolvet blir en fin kontrast till allt det ljusa.

Murstocken som syns tillhörde en skorsten som revs (eller egentligen rasade…) när vi bytte tak. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra med den. Synlig eller inte? Kanske en hylla? Eller varför inte ett vitrinskåp? Vi får se.

Just nu pågår projekt spackling. Det tar sin tid att täcka och slipa alla skarvar…tre gånger(!). Men min pappa kämpar på bra.

IMG_4020

Snart ska lilleman och jag bege oss in till stan för ett möte med bästa kollegan. Tanken är att prata jobb men jag känner på mig att vi kommer hinna avhandla en hel del annat också.
Ha en fin kväll!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.