Mitt nya projekt – en stickad tröja. Då och då plockar jag fram stickorna och påbörjar ett nytt projekt. Nu var det ganska längesen. Det måste ha varit de här strumporna som jag går och dräller i mest hela tiden som var mitt senaste projekt. Eller nej, förresten. Jag tror det var Pippi-tröjan som jag stickade till Colin. Tyvärr har den inte använts speciellt mycket. Får nog plocka fram den till Eddie snart.

När jag stickar så följer jag mönster. Att sticka på egen hand eller efter eget huvud har jag aldrig ens försökt. Mönstret är lite halva nöjet tycker jag. Men att hitta ett bra mönster är inte det lättaste. Garnstudio har en del fina gratismönster och de flesta garnleverantörer också. Men mitt intryck är att det saknas mönster för kläder som är moderna just nu… Var hittar ni era mönster?

Äldre projekt

Mitt första stora stickprojekt var den här koftan. Den var inte helt enkel och tog sin tid. Men det blev helt ok. Jag är inte riktigt nöjd med infästningen av armarna – det blev lite bylsigt och jag funderar på att göra om det och sticka fast dem istället för att sy. Vi får se om jag vågar ge mig på det.

När jag var gravid med Colin stickade jag en babyoverall. Den var nog det roligaste projektet hittills. Små storlekar går ju mycket fortare. Det är när det blir enformigt och samma, samma, som jag tröttnar.

Nytt projekt – stickad tröja

Häromdagen blev jag sugen på ett nytt stickprojekt. Jag letade ganska länge efter en tröja med flätor, just för att jag tycker att det är ganska kul att sticka. Men jag hittade inget bra mönster. Det måste ju ändå vara en tröja som jag kan och vill använda.

Istället hittade jag den här tröjan på Garnstudio som kändes lagom utmanande och som en tröja jag kommer att använda….(typ vintern 2020 när den blir klar :)).

 

Garnet är beställt men i väntan på att det ska komma så hittade jag lite restgarn här hemma och började sticka en mössa istället – med flätor. Mössan är delvis stickad i reflexgarn. Det är ju för övrigt en smart sak som kom för något år sen. Med reflex i garnet behövs ingen extra reflex utan mössan, halsduken, vantarna eller vad du nu väljer att sticka blir en reflex i sig själv.

Det här med att sticka fyller två funktioner hos mig. Det ena är att jag har något att pyssla med. Och det andra är att jag faktiskt sätter mig ner på kvällen och varvar ner. Stickning eller en bok är två strategier för att nå ett av mina mål för året – en mindre stressig tillvaro.

Vad gör ni för att varva ner?

2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.