I helgen hade vi kalas för släkten. Både Colin och Eddie fyller år i september och för att hinna med alla kalas (varsitt för kompisar och ett för släkten) så fick vi lägga det lite innan.

De brukar få önska sig var sin tårta. Eddie vill ha klassisk gräddtårta med lite olika fyllning från år till år och gärna en tårtbild på. Ni vet väl att det går att beställa färdiga, ätbara, bilder på nätet som bara är att lägga ovanpå grädden? I år blev det en Avengers-tårta med jordgubbssmak.

Chokladtårta med glasskräm

Colins blir alltid något riktigt ”chokladigt”. Gärna både chokladbottnar och chokladfyllning. I år gick han dock med att testa något nytt – glasskräm. Det var nytt för mig också men blev riktigt gott. Snabbt och enkelt att förbereda. Tillsammans med chokladbottnar och marabou/oreo-fluff blev det ändå en väldigt ”chokladig” tårta.

chokladtårta med glasskräm

Vill du göra egen glasskräm?
(Jag utgick från detta receptet på matplatsen.net)

Du behöver:
2,5 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 krm vaniljpulver
5 msk marsánpulver

Så här gör du:
Blanda mjölk med vaniljpulver och marsánpulver. Låt stå en liten stund tills det tjocknar. Olika pulver har olika proportioner så det kan vara bra att läsa på förpackningen så blandningen inte blir alltför tjock. Vispa under tiden grädden fluffig och ganska hård. Blanda (funkar med elvispen om grädden inte är alltför hård…) med vaniljkrämen. Glasskrämen är färdig!

En perfekt fyllning som går att stoppa i både en klassisk jordgubbsgräddtårta som i en chokladtårta för att bryta av smakerna.

Vad har ni för favoritfyllning?

4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.