…från ICA Maxis matkasse:
Tortellini med champinjoner och ricotta
- tortellini med champinjoner
- 1/2 påse fryst broccoli
- 1 rödlök
- 250 g champinjoner
- 1 msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 250 g ricottaost
- 2 dl mjölk
- 1 tsk dragon
- salt och peppar
- 1/2 kruka persilja
- 50 g rostade och saltade solroskärnor
- 1/2 påse riven prästost (à 150 g)
- 65 g mangoldskott
Svampsås: Skala och hacka löken. Ansa och dela champinjonerna i fjärdedelar. Stek lök och svamp i oljan i en gryta och pressa ner vitlöken mot slutet. Rör ner ricotta, mjölk och dragon och låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och rör ned i svampsåsen strax före servering.
Tortellini: Koka tortellini och broccoli ca 4 minuter. Häll av i ett durkslag och låt rinna av. Vänd ner tortellini och grönsaker i svampsåsen. Toppa med solroskärnor, ost och mangoldskott.
Många ingredienser. Väldigt gott!