Baka bröd

Förra veckan fick jag ett infall när jag var i mataffären och köpte med mig en bok om att baka bröd. (Den såldes som någon typ av fristående bilaga till Expressen) Jag har alltid gillat att baka, speciellt kakor och bullar, men bröd har jag alltid haft svårt för. Har testat ibland men aldrig blivit helt nöjd.

Däremot så skulle jag vilja baka mer bröd. Det känns så mycket bättre att äta hembakat bröd än bröd från butiken, innehållande både det ena och det andra. Och så kan jag baka lite oftare. Drar mig lite för att fylla frysen med kakor. Det blir gärna lite mycket fika då…

Än så länge har jag testat två recept från boken. Ett med frallor med chiafrön och honung och ett ”rör-ihop-bröd”. Båda har blivit jättebra! Det senare var ett bröd med bikarbonat där ingredienserna bara blandas ihop och sedan gräddas direkt. Inga jästider. Supersmidigt. Men när jag har testat tidigare har smaken av bikarbonat slagit igenom. Men inte denna gång.

Helnöjd än så länge med andra ord.

Vilket är ditt favorit bröd-recept?
Tipsa gärna oss andra i kommentarsfältet!

 

2 Comments

 1. Anders juli 14, 2016 at 17:14

  Problemet med att baka hemma är att det blir för gott. Brödkonsumtionen fördubblas när det finns hemlagat – men det kanske inte behöver vara något negativt. Ett tips är bakmaskinen – årets julklapp 1988. En del kanske tycker det är fusk men sen jag skaffade min köper jag nästan bara knäckebröd. Resten bakar jag själv.https://www.fstvs.se/maskiner-och-teknik/bakmaskin-ar-till-baka/

  Svara
  1. Nina juli 15, 2016 at 14:18

   Jag har aldrig lyckats med bröd förut så för mig har det mesta hamnat i soporna tyvärr. Men nu verkar jag ha knäckt koden! Så glad för det för det blir både nyttigare och mer ekonomiskt än köpebröd.
   Ha det fint!
   Kram Nina

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.