Ni som har följt mig ett tag vet att jag är en frukostmänniska. Älskar frukost och experimenterar gärna med olika typer av gröt, overnight oats och frukostpannkakor.
Just nu har jag en yoggi-period. Och till yoggi är det gott med en krispig granola eller müsli.
Mitt enklaste och snabbaste tips för en godare müsli är att köpa en basvariant och rosta den själv. Jag föredrar sorterna med endast gryn och kanske lite nötter. Ibland blandar jag i russin vid serveringen men annan torkad frukt är jag gärna utan.
Så här gör jag min müsli
Detta behövs:
1 pkt naturell müsli (alt. de gryn, frön och nötter som finns hemma)
ett par deciliter vatten
några (rätt stora) skvättar naturell olja
kanel
(kardemumma funkar också om man gillar det)
Blanda vatten och olja
krama in blandningen i müslin
ös på kanel
rosta i 200 grader i 17 minuter
vakta noga och rör om då och då
låt svalna