God morgon! Den här semesterstarten har inte bjudit på något superväder direkt. I dag är första dagen det ser ut som om sol och bad kommer hamna på agendan. Äntligen!

Denna veckan är jag själv hemma med barnen då Nicke fortfarande jobbar så det gäller att komma på lite aktiviteter trots vädret. Men lek med kompisar och bio har funkat fint hittills.
Jag har också hunnit med en del i trädgården. Ska visa två nya planteringar i ett annat inlägg. Så kul med trädgårdsjobb just nu tycker jag.

Men, det jag tänkte visa här är vad barnen och jag donade med en morgon i början av veckan. Vi gjöt ett fågelbad av ett rabarberblad. Det ser man ju i alla flöden vid ungefär den här tiden på året och jag har alltid tänkt att jag ska testa. Och nu blev det av.

Vi hade lite betong över från när vi gjöt påskägg för evigheter sen. Tyvärr blev blandningen lite lös så jag fick blanda i lite klinkerfog som vi också hade här hemma. Därav den lite spräckliga färgen tror jag. Men det verkade funka ändå. Huvudsaken var ju att vi fick prova. Det var inte alls så omständligt och krångligt som jag trodde utan gick riktigt snabbt. Kul att jobba med betong!

Vi höll till på altanen och använde en OSB-skiva som underlag. På skivan la vi en liten hög med sand för att skapa den lilla ”skålformen” i fågelbadet.
Sen en svart sopsäck över sanden och rabarberbladet överst. I brist på plasthandskar använde vi vanliga plastpåsar på händerna.
Eftersom betongen blev lite lös och det var risk för regn så täckte vi fågelbadet med lite plastfolie tills det hade torkat till en aning.
Efter ca ett och ett halvt dygn kunde vi vända på badet och pilla bort bladet. Det finns fortfarande lite rester kvar och efter att fågelbadet har torkat helt om några dagar ska jag försöka jämna till kanterna lite
Helt ok för första försöket ändå

Det blev helt ok tycker jag. Blir nog ännu finare när det har fått torka lite till.

5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.