Efter två kalashelger var det skönt att ha två helt oplanerade dagar framför sig i fredags. Jag och barnen startade dagen igår med en runda ut i skogen. Så härligt trots att solen inte tittade fram. Vi fick en guidning vid ”drakberget” dit Colin brukade gå med sin dagisgrupp förra året.

Jag hade en önskan om att för första gången i livet plocka lite svamp. Det sägs ju att det är rekord år i år. Men ärligt talat, jag vågar inte riktigt utan att ha någon med mig. Vi hittade många olika svampar men ingen som jag kände mig hundra säker på vad det var. (Egentligen är det nog bara kantareller jag är hundra på) Men vi plockade andra fina saker. Eddie fyllde nästan korgen med kottar och så tog vi lite fin mossa och pinnar med oss också. Så igår kväll pillade jag med lite höstpyssel.

En bricka full med skog

höstpyssel

Till bordet blev det en boll av mossa. Knycklade ihop lite grovt papper, snodde om en plastpåse och så klädde jag bollen med mossa med hjälp av grön ståltråd.

Till byrån fyllde jag glasskålen med mossa och ris. Grovt snöre till några pinnar funkar i många sammanhang.

Mossa till ljusstaken

Plockade till och med mig lite visset hem. Bruna ormbunkar pryder nu vedspisen tillsammans med ett litet hjärta i mossa, även det gjort med hjälp av grön ståltråd.

Nu, en oplanerad söndag. Lite lunchlådor ska lagas och så väntar det vanliga söndagspysslet med väskor som ska packas och veckan som ska planeras. Kanske, kanske blir det en loppisrunda också. Tror jag hann med en runda i våras men annars har det varit alldeles för lite loppis den här säsongen. Bäst att passa på nu innan de stänger. Mest av allt skulle jag vilja hitta en utdragssäng till Eddie. Det börjar bli dags att flytta ut spjälsängen nu.

Vad ska ni hitta på idag?

 

2 Comments

 1. Oda Ulrikke oktober 9, 2017 at 23:49

  Va mysigt med en skogstur! Du är inte ensam om att inte veta vad de olika svamparna är, jag har heller ingen aning hahah! Hoppas du har haft en fin helg, och att du har fått en underbar start på den nya veckan <3

  Svara
  1. Nina oktober 10, 2017 at 05:08

   Hihi. Vad skönt att det inte bara är jag 😊. Helgen var fin. Kram

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.