Ettårstavlor

När Colins kusin Neah fyllde ett år målade jag en tavla som present. Hon var första kusinen i gänget. Tre år senare kom Colin och strax efteråt Neahs lillebror Julian. Det blev varsin tavla till dem också.

2015 föddes det tre kusiner och därmed är det tre tavlor som står på tur under 2016. Den första ska vara klar i april. (I all hast påbörjade jag den häromdagen då jag trodde att jag bara hade en dryg vecka på mig. Som tur var, var jag en månad före. Pust!)

Hur som så var det ett tag sen jag höll i en pensel och jag hade glömt hur rogivande och skönt det är att måla. Finns inte mycket tid till det nu, men om några år kanske det är dags att på allvar plocka fram staffliet…

Canvastavla - ettårstavlor
Mina ettårstavlor är porträtt av ettåringen som jag modifierar i dator och sen projicerar på en canvas. Därefter målar jag med akryl.

Här ovan är bara ett hörn tavlan (vill inte avslöja hela bilden även om presenten i sig inte är så hemlig längre…). I detta inlägget finns en liknande tavla, gjord med samma teknik, föreställande min bror.

 

 

2 Comments

 1. Debbie mars 5, 2016 at 22:53

  Yeeey!
  Jag tänkte att jag skulle frågat dig om en tavla till vår kommande ettåring. Och nu vet jag att den kommer😀
  Duktiga Nina!😘

  Svara
  1. Nina mars 5, 2016 at 22:55

   Haha, ja, avslöjade kanske lite mycket… Men det kommer. 😊 Har ni önskemål om bild så shoot…

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.