Vi har spenderat 11 dagar i värmen tillsammans med mina föräldrar och min storebror. Den femte juni lyfte planet från Växjö till Alicante. Det var första utlandsresan på sex år för oss och den första för våra barn.

Under palmerna på ”vår” strand.

Flygresan

Även om jag har rest en hel del tidigare i mitt liv så hade jag resfeber. Både på grund av att det är en hel del att tänka på när det ska resas med barn. Speciellt ett som behöver blöjor, vagn, bilbarnstol mm. Men också för att jag blir mer och mer flygrädd ju äldre jag blir. Att flyga från Växjö är smidigt men det innebar också att vi flög med Ryan Air. Priset i all ära men det har ju verkligen prioriterats ner på det mesta vad det gäller bekvämligheter och utrymme. Flygresorna gick bra trots lite oroliga barn (och mamma) vid start och landning.

Boendet

Istället för hotell hyrde vi ett hus ett par pendeltågs-hållplatser från centrum. Helt perfekt med två barn som lätt blir rastlösa på ett hotellrum. Huset bestod av två lägenheter och en stor innergård med pool. Det fanns precis allt vi behövde. Uteleksaker, biljard, pool, bollar, piltavla. Hur många sittgrupper som helst. Utekök – ja, allt.

Vår innergård. Här hängde vi mycket både dag- och kvällstid. Det fanns en lägenhet ner och en uppe men vi valde att bo uppe allihop och använde nedre lägenhetens wc och kök när vi hängde på gården. I ena hörnet fanns ett utekök med både gasolspis och grill så det blev några grillkvällar på hemmaplan.

Lyxigt med egen pool.

Sol och bad hela dagarna.

Perfekt med en egen liten pool att plaska i.

Vi möttes av ett fantastiskt väder som höll i sig hela tiden vi var där. Lagom varmt och sol varje dag. Till skillnad från regnet som tydligen har öst ner här hemma.

I närheten av där vi bodde fanns en restaurang som hade buffé. Man valde själv vad man ville äta, lämnade det över en disk och fick det sedan tillagat direkt på ett stekbord. Fisk- och skaldjursdelen var hur stor som helst.

Paella med skaldjur i gamla stan.

Staden

Alicante var större än jag hade förväntat mig. Vi bodde i Albufereta, några pendeltåg-stationer från centrum. Där hade vi gångavstånd till en fin liten strand med solstolar, kiosk och lekplatser. I närheten fanns också lite restauranger och en bra matbutik. Till och med ett litet lekland/tivoli till barnens förtjusning.

Ett av de finare husen i vårt kvarter. Detta tänker jag på när jag tänker spansk arkitektur.

Inne i Alicante fanns en större strand med en fin strandpromenad. Mysigast var ändå gamla stan med de smala gatorna, torgen och restaurangerna för både lunch och middagar.

Strandpromenaden

Ett av torgen i gamla stan

Trots att jag ibland hade lite hemlängtan till Klockaregården hade vi en jättefin vecka som vi kommer att minnas och längta tillbaka till. Tack alla inblandade!
I torsdags kom vi hem och sedan dess har vi försökt komma i fatt med tvätt och trädgård. Skönt att ha några dagar på sig. Nu är det snart midsommarvecka och sen är det inte långt kvar till sommarlov och långledighet.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.