Vi har gjort en hel del utflykter den här sommaren. Inte långa resor och övernattningar utan korta små turer på några timmar eller över dagen. Det finns så otroligt mycket att uppleva och upptäcka i närområdet och för barnen (och oss) så räcker ofta lite miljöombyte för att stilla rastlösheten.

Östregårds antikt och loppis

Häromveckan åkte vi en sväng till Östregårds antikt och loppis. Det är en populär och stor loppis som ligger ganska nära oss. Varje söndag fyller de gårdsplanen med diverse prylar och möbler. Ladorna och gårdshusen är också överfulla med prylar. Vi har varit här flera gånger och alltid fyndar man något.

Östregårds loppis
Gårdsplanen denna söndagen – många stolar

Denna gång blev det en vattentunna och en….ja…jag vet faktiskt inte riktigt vad det är. Vet ni? Jag tycker den var fin i alla fall och dessutom så skramlade det lite spännande om den när man skakade den. Det fanns nämligen en liten låda i som var fastskruvad med två skruvar. Men det visade sig bara vara lite järnskrot inuti. Jag hade hoppats på något mer värdefullt. ;)

Östregårds loppisfynd
Två fynd
Klockaregården ateljéhuset
Tunnan hamnade här tillsammans med diverse andra prylar – framför entrén till min ateljé

Hjärtenholms trädgårdscafé

Det finns ett café på Östregård men eftersom regnet kom lagom till vi hade handlat färdigt så satte vi oss i bilen och körde hemåt. När vi hade kommit en bit bestämde vi oss för att testa ett för oss nytt ställe, Hjärtenholms trädgårdscafé.

Hjärtenholms trädgårdscafé
Mysig trädgård men tyvärr inte lika mysigt väder

Hjärtenholms trädgårdscafé ligger strax utanför Alvesta. Det är ett café i gammal bruksmiljö i en stor trädgård. Intill ligger ett lantbruksmuseum för den som är intresserad. Vi nöjde oss med fika inne i det mysiga huset. Här varieras menyn efter vad som finns i trädgården och strävan är att använda så mycket lokalt odlat som möjligt. Kul att hitta en ny pärla så nära hemma.

Hjärtenholm
Mysigt inrett torp från gissningsvis samma årtionde som Klockaregården
3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.