Vilken skön lördag det blev! Efter frukost och tidig lunch packade vi ihop oss och åkte till simhallen. Vår by ligger mitt emellan Växjö och Alvesta och på båda ställena finns det simhallar. Vi brukar välja Alvesta som är lite mindre. Det är lugnare men har ändå precis det vi efterfrågar med mindre barn. En varmbassäng där Colin bottnar och en barnbassäng med grotta och rutschkana. Och en bubbelpool. Perfekt!

Väl hemma passade jag på att sova en stund. Det brukar jag aldrig göra mitt på dagen, brukar känna mig så seg och lustig efteråt. Men idag gjorde det underverk. Jag piggnade till och medan jag hjälpte Colin att baka kladdkaka fick jag feeling i köket. Det var en evighet sen jag kände riktig inspiration till att laga mat. Vi åt pulled chicken med ris och jag gick loss på tillbehören.

Picklad rödlök – så enkelt – så gott!

Vitlöksfräst svamp

Feeling i köket

Bönsallad på svarta bönor med tomat, purjolök och vinägrett

Jag brukar gilla att laga mat men på senare tid har inspirationen som sagt varit noll. Men idag var det riktigt roligt. Tror att det hör ihop med att jag fick en lite gnutta energi tillbaka. På sista tiden har det varit dåligt med den varan. Förkylningar och en kropp som inte riktigt tillåter ”riktig” träning har gjort att jag känner mig riktigt seg. Övergående hoppas jag.

Äntligen snö

Igår föll äntligen lite snö över Småland igen och idag har det snöat precis hela dagen. Det blir så ljust och fint när allt täcks i vitt. I morgon hoppas jag vi kommer ut i pulkabacken en stund.

Så här magiskt såg det ut vid Klockaregården i går kväll när snön hade lagt sig

Vi avslutade kvällen med Melodifestivalen. Det var ganska många år sen jag följde det nu men Colin ville gärna se och så var det ju faktiskt en Växjö-bo med ikväll. (Grattis John!) Det kunde man ju inte missa!

Vad har ni gjort idag?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.