Nu har äntligen våren kommit på riktigt och det är dags för trädgårdsliv igen! Det ser alltid lite skräpigt ut tycker jag när det gröna tittar upp mellan resterna från förra årets nedvissna blad. Mossa och gräs har smitit in i grusgångarna och det är lite ostädat både här och där.

Som vanligt den här tiden på året så har jag tusen tankar och planer på vad jag vill göra. Här är i alla fall några av dem:

Avgränsningar

Eftersom vi har en liten (och snabb) kille som älskar att vara ute och springa så är det prioriterat att få till avgränsningar mot vägen. Staketet måste få spjälor och en grind. Det finns också planer på en bit ligusterhäck och en större grind vid bilinfarten.

Köksträdgården

Även i år tänker jag mig en utökning av köksträdgården och jag vill verkligen få till det där gruset på marken mellan odlingslådorna. Jag har lite fröer kvar sen förra året som jag tror ska fungera även i år. Men någon ny grönsak måste jag ju ändå testa. Kanske den där squashen ändå som aldrig blev av förra året?

Trädgårdsliv

Lite skräpigt och stökigt som sagt. Men nu har jag bestämt att det blir ett lite större område med grus och så kan man jobba utifrån det med nya lådor, sittplats och krukor.

Målet med odlingen är ju ändå det här – Skörden

Uteplats/Altan

Vi rev ju bort det gamla altangolvet i höstas eftersom vi behöver byta panelen på södersidan. Så ett nytt golv utanför altandörren är en dröm.

Blommor

Och till sist önskar jag mer blommor i trädgården i år. Kanske, kanske ett litet perennland?

Ja ni hör ju – stora planer även i år.

Vad har ni för trädgårdsplaner 2017?

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.