Så smälte snön och solen tittade fram. Genast kom suget efter att påta i trädgården och planera för kommande trädgårdssäsong. (Ja, jag fattar att vintern inte är slut och att det kanske kommer bakslag…men låt mig vara i bubblan lite) Här kan du läsa om förra årets planer.

Tänkte ge mig på att drömma lite framåt, men först en tillbakablick på förra året.

April

I mitten av april började trädgården vakna förra året. Då tittade krokusar upp ur marken och även tulpanerna började skymta. Inne planterades pelargonerna om och väcktes från vintervilan.
Vi startade också arbetet med rundeln vid infarten genom att gräva ett hål…

Maj

Sen kom maj månad och det började hända saker på riktigt. Rabatter kantades och vår trädgårdsplan plockades fram. Och äntligen blev det lite ordning på källartrappan.

Växter inhandlades och den första blommande rabatten blev till slut färdig. Nu väntar jag med spänning på att få följa den under hela säsongen. I höstas planterade jag nämligen vårlökarna som ska titta fram om nån dryg månad eller så…

Juni – juli – augusti

Det blev en rekordsommar förra året. Vattnet sinade i vår brunn och trädgårdslandet torkade ut. Det fanns inte mycket ork till varken renovering eller trädgård. Det blev vila, sol och bad i stället. I augusti fixade pappa en kullerstensläggning intill källartrappan. Det blev så fint. Jag vill ha mer!

kullersten färdigt

September – oktober

I september blev äntligen Colins utlovade fotbollsplan klar bakom ateljéhuset och i oktober avslutades trädgårdsåret genom att mamma kom hit och bytte till höstfint i krukorna. Längtar tills det är dags att göra vår!

Trädgården 2019 då?

Så vad händer i trädgården i år? Just nu är ambitionen hög och trädgårdslängtan stor. Jag skulle vilja bli klar med kanten runt gräsmattan. Kommer ni ihåg att vi kantade vår lite upphöjda gräsmatta med den gamla naturstenssockeln från ladan? Vi blev dock aldrig helt färdiga. Dags att ringa hit en grävmaskinist.

Siktet är också inställt på ännu en blommande rabatt. Denna gång på framsidan av huset. Trädgårdsdesignern har tänkt sig en ganska stor rabatt med bland annat Höstanemoner, Jätterams, vita Astillbe och klassisk Förgätmigej. Vi får se om jag går helt på hennes plan denna gång eller om jag vågar mig på att ”tänka själv” denna gång.

Kökslandet

I år är jag också sugen på att satsa lite mer på köksträdgården (och håller tummarna för att vi kommer ha vatten). Det får nästan bli ett helt eget inlägg när jag har kommit lite längre i planeringen….men ett litet växthusskåp hade ju varit roligt.

Har ni börjat tänka trädgård än?  Vad har ni för planer?
Eller tillhör ni skaran som odlar året om?

Berätta gärna i kommentarerna

3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.