För cirka en månad sen tror jag att jag hörde mig själv säga ”nej, jag frösår inte” vid fikabordet på jobbet. Men det måste ha varit en missuppfattning från min sida. Plötsligt är köksbänken överbelamrad med tomatplantor, minidrivhus med squash och gurka och potatis på groddning. Vad hände?

 

Odling - tomater

Tomaterna när hjärtbladen precis hade tittat upp

Ja, tomatfröerna (inklusive minidrivhus (heter det så?) och jord) fick jag när vi var borta på middag hos vänner härom helgen. Och då GICK det ju inte att tacka nej. Och nu när tomaterna är omskolade till lite större krukor så råkade jag ju bara HA det där minidrivhuset…

Odling - tomater

Omskolning pågår. Jag hoppas inte det var för tidigt men alla plantor har fått minst ett par karaktärsblad och vissa av dem slog i taket på drivhuset.

Squash och gurka

Dessutom så hade jag köpt både squash-och gurkfröer vilka skulle sättas just precis nu. Så vad gör man? Det här med squash och gurka är helt nytt för mig så det ska bli spännande att se om jag lyckas. Jag har fröer kvar till sådd på friland om det första försöket skulle misslyckas.

Potatisen har redan börjat få groddar så hittills verkar allt gå enligt plan. Jag fick dock byta sort i år eftersom ”amadine” som jag har haft föregående år var slut i butiken. Så i år testar jag ”princess” och hoppas att den går lika bra.

Frösår ni? Vilka grönsaker blir det?

1

2 Comments

 1. Karin FitnessochHalsa.se april 14, 2017 at 21:43

  Härligt! Vi frösår basilika i år och hoppas på många fina plantor!

  Svara
  1. Nina april 17, 2017 at 20:45

   Mysigt när det gröna tittar upp! Hoppas på mildare väder snart så att det går att plantera ut.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.