Det händer saker i kökslandet. Förra veckan bjöd på fint väder och alla frön och plantor kom i jorden. Nu väntar jag bara på att allt ska titta upp.

För minnet: Längst bort mot muren står gurkorna – tänkta att klättra på nätet under duken. I lådan samsas de med spenat. I lådan framför jordgubbar och smultron. I mittraden är den lilla lådan vikt åt kryddor. Den stora innehåller vitlök till höger och rabarber och sommarmorötter till vänster. I den nya – än så länge ommålade – lådan finns potatis till vänster och squash och sallad till höger.

Gurkorna och squashen verkar trivas hyfsat. Vitlöken skjuter i höjden och rabarbern mår bättre än förra året. Men sen har jag också planterat spenat, morötter och sallad från frö. Spenaten och morötterna har tittat upp men inte salladen. Jag har hört att sallad inte vill ha varm jord när den frösås. Kanske väntade jag för länge med den?

Tomaterna hamnade i lite olika krukor. Får se om de klarar sig trots att de inte fick så bra jord.

Köksträdgården just nu.

Grävningen runt lådorna är nu avklarad. Och grus – det blev till slut vanlig kross 4-8 – finns hemma. Vi ska jämna till marken lite och sen täcka med markduk innan gruslagret ska på. Det har aldrig varit så nära som nu…

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.