Köksträdgården – Etapp tre

Igår var mamma och pappa här och hjälpte oss vidare med köksträdgården. Så tacksamt! (etapp två finns här)

Colin och jag hade redan innan målat de nya pallkragarna (i falurött precis som de gamla). Nu var det dags att gräva bort gräs och lägga ut markduk. Tanken är att det ska på grus/sand i ”gångarna” runt och mellan pallkragarna. Hoppas att det blir mer lättskött och lite svårare för sniglarna att komma till på det sättet.

Köksträdgården - Markduk
Vi har täckt marken med markduk för att slippa det mesta ogräset.
Köksträdgården - pallkragar
Just nu ser det så här. Någon typ av kant och grus/sten ska till innan det är helt färdigt.

Två rutor blir det med grus och pallkragar. I bakkanten har vi grävt upp ett perennland som jag kallar plantskolan. Sen vi tog över huset har vi försökt att spara några av de ursprungliga växterna som fanns här. De har flyttats ett antal gånger men nu hoppas vi att de kan få stanna ett tag i ett riktigt land tills de hittar till den plats där de slutligen ska bo.

Köksträdgården - plantskola
Vår lilla plantskola i bakkanten av köksträdgården. Planen är att fylla upp med lite fina sommarblommor mellan perennerna.

Vi försöker att koncentrera oss på strukturen och basen i trädgården (gångar, kanter etc.). Men det är svårt. Jag vill gärna ha en uppvuxen och blommande trädgården redan nu även om jag är väl medveten om att det måste få ta tid.

Vad gör ni i trädgården just nu?

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.