Jaaa! Tittar ni också på VM? Jag är en riktig fotbollsnörd och tycker att VM är så kul! Sveriges första gruppspelsmatch gick på arbetstid men vi riggade med SVT play i konferensrummet och följde med ändå. Och det var ju extra roligt idag när de vann. Lyckades lösa planlösningen på ett fritidshus samtidigt av bara farten… Kunde inte heller låta bli att pynta kontoret också (finns på Instagram för er som är nyfikna). Tysklandsmatchen på lördag blir nog snäppet värre för de blågula…

En blommande trädgård

Vädret har gått från högsommarvärme till lite mer ostadigt väder (som vi är mer vana vid iofs). Värmen och nu regnet har dock gjort att det har blommat för fullt här hemma under maj och juni och regnet som kommer nu gör att det växer fort. Alla buskar och träd (och tyvärr också gräset) har växt massor.

Gullvivor fanns det en del när vi flyttade hit och vi har räddat dem från gräsmattorna in i rabatten. Nu är de överblommade men de var fina länge.

Krikonträdet var nog det första som gick i blom i år, det varade tyvärr bara några dagar, men det lyste upp fint i den blivande ängen (om det någonsin blir någon….) i skymningen.

I vårt köksland har vi ett perennland dit vi har samlat, sparat och räddat växter från den äldre trädgården när vi började modellera om den. Där fanns bland annat den här gigantiska daggkåpan som fick flytta till framsidan häromdagen.

I landet mot gatan blommar schersminen….

…och rosorna som är några av de få buskar som står kvar på sin ursprungliga plats.

På altanen lavendel, murgröna och pelargoner. Jag hade många små pelargoner som jag planterade om i våras. Tanken är att de ska få pryda husväggen på ett eller annat sätt i sommar. Får se om jag kommer på en bra lösning.

Nu ska jag ta igen en timmes jobb som jag tappade under matchen idag…

Ha en fin kväll!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.