När brödet är slut en lördagsmorgon, då är de här frallorna perfekta att ”slänga ihop”.
Påminner lite om scones men i frallformat, behövs ingen jäst och går dessutom hem hos båda barnen.

Gröt, ägg och nybakta frallor – en perfekt start en lördag

Det här behövs för 10 frallor:

5 dl Vetemjöl
1 msk Bakpulver
1/4 msk Salt
2 msk Sirap
2 1/2 dl Vatten

Jag klickar bara ut dem med en sked för att slippa kladd – tycker inte de behöver formas

Så här gör du:

Värm ugnen till 200 C
Klä en plåt med bakplåtspapper
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg
Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten
(Forma runda med mjöliga händer)
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter
Servera nybakade med smör och ost

Lycka till!

2

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.