Så var även barnkalaset avklarat. Pirat-tema var utlovat så pirat-tema fick det bli. Tio kompisar, paket, fika, skattjakt och fiskdamm. Fullt ös! Jag skrev ut lite olika dekorationer från internet och pysslade ihop flaggor. Colin gjorde bordsplaceringar på samma sätt och sen hade vi piratflaggor och ballonger för rätt stämning.

Colin valde chokladbollstårta och muffins till fika. Smidigt och enkelt med en tårta som tar tio minuter att fixa. Kalasets höjdpunkt var nog skattjakten. Under bilderna berättar jag hur vi gjorde.

Muffins, tårta, fullt fokus och skattkartan (innan jag rev sönder den)

Vår skattjakt

Vi gjorde en skattkarta som vi rev i tre delar. Första delen fick Colin vid fikat tillsammans med en knippe nycklar. Alla barnen fick också varsin sten.

På kartan var en bild av tvättstugan och första uppdraget var – Sänk skeppet. Vi gjorde ett litet skepp av en tom plastkartong och satte dit ett segel. Sen fyllde vi en badbalja med vatten som skeppet fick guppa runt i. Barnen fick kasta sina stenar för att sänka skeppet. När skeppet väl var under vatten delades nästa bit karta ut. Alla barnen fick varsin grillpinne.

På kartbit nummer två var en bild på lekrummet och andra uppdraget var – Smäll ballongerna. Vi hade blåst upp ca trettio ballonger som låg utspridda i rummet. I en av ballongerna fanns kartbit nummer tre. Det small en del men det var snabbt över.

Kartbit nummer tre tog barnen till skatten som var låst med kedja och hänglås. Colin fick använda nyckelknippan och vittja skatten som bestod i pirathattar, guldpengar och varsin svart magisk kula.

Jag tror de flesta barnen tyckte att det var en rolig skattjakt och tre ”stationer” var precis lagom för att alla skulle orka och hinna med.

Nu ska jag ta mig ur kalasbubblan och börja höstfixa här hemma. Pelargonerna måste komma in och så ska det fixas nytt vid ytterdörren och på trappan. Nästa vecka är det inskolning för Eddie och det börjar bli dags att jobba lite mer. Känns kluvet men också skönt med nya rutiner.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.