FN-dagen, min fina väns födelsedag och exakt två månader kvar till julafton. Vilken dag!

Har ni fått julkänslor än? Mina har smugit sig på i takt med att julnumret av Lantliv dök upp i postlådan och affärerna började plocka fram sitt julsortiment. Mörkret hjälper säkert också till. Än är det så klart lite tidigt att börja baka och pynta. Men något som jag har lovat mig i år är att jag ska börja i tid med paketkalendern.

Paketkalender

Har ni paketkalender till barnen? Jag hade det när jag var liten och det är en av de traditioner som jag gärna för vidare till barnen. Det är ju så mysigt att komma ner på morgonen och öppna ett litet paket. Perfekt nedräkning till julafton är det också. I år är det första gången jag kommer göra paket till båda barnen, vilket innebär 48 stycken (!).  Men jag har faktiskt redan börjat. Jag vill gärna hitta saker som inte kostar så mycket och som kommer till användning utan att ta plats. Inte massa småprylar i plast som bara ligger. Svårt? Nej inte egentligen. Tricket för mig är att köpa större set som jag kan dela upp.

Innehållet

Första året Colin fick paketkalender var han två år (som Eddie är nu). Då hade jag köpt ett pussel i trä med alfabetet på. Varje paket var en pusselbit – ett djur med en bokstav på. Det blev dock lite tråkigt till och med för lilleman till slut. Förra året köpte jag också en färdig kalender, fast med fotbollsbilder. Lite samma koncept med samma innehåll varje dag men detta köpte C bättre för här kunde han ju samla och hoppas på särskilda lag och spelare. Åren där emellan har jag fyllt paketen med diverse pysselsaker. På lördagarna brukar de innehålla en chokladtomte och någon gång kan de innehålla pepparkaksformar om det är aktiviteten för dagen etc.

Utseendet

Det är inte bara innehållet jag har varierat från år till år. Utseendet har också varierat. Första året hängde paketen under trappan. Ett annat år låg de i kökslådorna och skåpen (vi har exakt 24 stycken!). Förra året använde jag samma bonad som jag själv fick paketen på när jag var liten.

Årets kalender

I år har jag återigen gjort det lite lättare för mig. Jag har köpt två stycken färdiga kalendrar. En med Pippi och Emil som ska innehålla små böcker, pyssel och målar-böcker och pussel. Och en annan med bara pyssel. Just nu är båda pojkarna väldigt intresserade av att pyssla och läsa. Jag har dock inte fått hem kalendrarna än men jag räknar med att komplettera dem något med lite egna personliga paket.

Och, jag kommer att ta ut sakerna från de vanliga (tråkiga) kalendrarna och slå in små egna paket, (jag brukar använda Lagerhaus fina set, ett från tidigare år syns på bilden ovan) och hänga på bonaden. Vi (tomtenissarna) hänger dit ett paket varje kväll. Annars blir det för svårt för Eddie att låta de andra paketen vara oöppnade tror jag.

Hur gör ni?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.