SamarbeteRör

Nu har vi ett rum kvar att göra. Sen är vi i mål. I alla fall med insidan av huset. Badrummet uppe är det som återstår och det kommer att bli så skönt när det är färdigt. Dels för att jag längtar otroligt mycket efter ett badkar, men också för att det är praktiskt att ha toalett på samma våning som sovrummen. Och så lyxen att ha två badrum i huset förstås.

Badrummen är det som är krångligast, mest tidskrävande och dyrast att renovera. Alla rördragningar som ska göras, tätskikt som ska uppfylla kraven och sen material och vitvaror som kostar en del.

Vi är i och för sig färdiga med rören fram till badrummet, men de ska ju kopplas ihop också. När vi gjorde den stora VVS-installationen anlitade vi en firma som kopplade på värme- och vattensystemen till källaren, men i stort sett har Nicke fixat det mesta vad det gäller rören själv. Till och med de vattensäkra skåpen har han gjort själv.

IMG_6118
Det vattensäkra skåpet på övervåningen, ett ombyggt plåtskåp från Ikea om jag minns rätt.

Vi upplever att det har varit svårt att hitta någon rörmokare som vill ta sig an vårt hus överhuvudtaget. Om det beror på att vi har gjort vissa installationer själva eller om det är för att vi har gjort de flesta materialinköpen själva eller någon annan anledning. Det vet jag inte. Dock blir man ju lite rädd att det ska hända något akut med rören och att det då inte finns någon hjälp att få.

Som tur är har den firman vi anlitade ett journummer som går att ringa dygnet runt vid behov. Bor man i Stockholmsområdet finns en liknande tjänst, rörassistansen, där det finns möjlighet att få hjälp med det mesta som gäller vvs-installationer och som också har jour dygnet runt. Tryggt att veta tycker jag!

Vad har du för erfarenhet av rördragningar och rörmokare?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.