Mer tapeter till övervåningen

Idag beställde jag mer tapeter till övervåningen. Allrummet och vårt sovrum är de två sista rummen som ska ha tapeter. Vad vi valde till Colins rum har ni ju redan sett. (Och snart kan jag visa hur de ser ut på plats…)

Allrummets tapeter

Vi hade tittat ut två tapeter sen innan så egentligen skulle jag bara gå in och beställa. Men när jag bläddrade fram tapeten vi hade bestämt till allrummet så var den inte alls som jag hade tänkt. Det fanns en randning i den som jag inte alls gillade. Vi är ute efter en lite annan stil där än i övriga huset. Inget medaljongmönster á la 1800-tal, utan en mer ”ruff” karaktär. Ett tag funderade vi på att måla med Kalklitir men sen föll valet på tapeter ändå.

Så istället blev det denna ur Midbecs kollektion Elements:

Midbec tapet

Den har karaktären av en stenvägg och jag hoppas att den ger den känsla vi är ute efter. Tapeterna blir ändå lite underordnade då rummet mest består av tak.

Tapeter till vårt sovrum

Till sovrummet har vi länge tittat på Boråstapters medaljongtapet ur serien Karlslund. Men sista tiden har jag sett den precis överallt och känner att den inte är lika självklar längre. Dessutom vill jag gärna att rummen ska ha en röd tråd, även om de kanske får lite olika stil. Så istället föll valet på Duro-tapeten Karolina. Den tar upp ungefär samma grå ton som tapeten till allrummet.

Karolina tapet
På rullen – Karolina

hemsidan beskrivs den så här:

”Den ursprungliga tapeten satt på väggarna i ett gårdskontor på Wirums säteri i Småland daterad runt 1880. En småmönstrad tapet som på sin tid ofta placerades i mindre utrymmen som kök och hall.
Miljövänlig, traditionell papperstapet.”

Passande i vårt 1890-tals hus tycker jag. Att det är en papperstapet som ska limmas på traditionellt vis blir en extra utmaning för tapetserarduon (mina föräldrar).

Nu hoppas vi på snabb leverans!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.