Man ur huse och inventering i färgförrådet

IMG_2440

I kväll har jag inventerat ett av våra färgförråd då det börjar bli dags att måla igen. Grovköket ska få sig en omgång. Dels så ska hela det nya skåpsbygget grundas och målas x antal gånger både in- och utvändigt.  Dessutom behöver golvet en omgång vax till. Men innan dess har jag ett mindre projekt i att måla en hylla och två konsoler till skafferiet.

Igår var jag på möte här i min lilla by. Det var kommunen som bjöd in till informationsmöte, vilket de gör i alla stadsdelar och byar/orter utanför tätorten, varje år. Ett vinnande koncept. Åtminstone i vår by där många engagerar sig. Uppslutningen var över (min) förväntan. Information om vad som är på gång och även nya önskemål lyftes fram från engagerade bybor.

Jag deltar i ett projekt ihop med Friluftsfrämjandet i Gemla där vi hoppas kunna återställa en gammal skidbacke som har legat bortglömd de senaste decennierna. (Det var tom en lift i drift förr..) Det är en liten backe med tanke på skidåkning, men en ganska stor om man tänker pulkaåkning. Vi tror att med en grilllplats och ett vindskydd skulle den kunna nyttjas av förskola/skola året runt. Och det finns även ideér om att den skulle kunna användas av andra föreningar på orten. Vi passade i alla fall på att knyta lite kontakter under gårdagens möte när vi hade politiker och ansvariga på plats.
Återstår att se vad det leder till.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.