Gästinlägg av Jennie Lind

vita villan

Hej hej jag heter Jennie, är 41år och har fått äran att gästblogga här på Ninas blogg.
Jag gillar att pyssla och fixa, gärna göra om något gammalt till nytt, återbruka, eller använda mig av vad naturen har att bjuda på. Mycket av inredning, dekoration och presenter går att göra nästan alldeles gratis vilket jag tycker är snäppet bättre än allt annat nytt, dyrt och många gånger onödiga saker som inte har något personligt värde.
Jag är mer stolt med att kunna säga att ”den där har inte kostat mig en krona” när jag får en komplimang för något än att säga ”den där kostade mig en halv förmögenhet”…

Jag har ett konto på instagram som heter @Vita_Villan där delar jag med mig av alla mina idéer om hur lätt man kan återanvända, många gånger simpla saker som med lite fix å trix blir riktigt bra.
Det finns så mycket fint omkring oss, det är bara att öppna ögonen och se möjligheterna, det behöver inte kosta dig många kronor.

Gör egna ljuslyktor

Här ser ni några exempel på just det som jag har skrivit om, något från naturen eller varför inte rosorna från den överblommade buketten blir fina islyktor nu till jul, nyår och trettondagsafton. En ballong full med vatten och ett höstlöv blev dekoration i krukan jämte ytterdörren.

collage2

 

collage1

Tips!  Häll i bara lite vatten först i formen och frys fast dekorationen i botten på formen, sen när det har fryst så kan du hälla på mer vatten och ev. lägga i mer dekoration. Annars flyter det upp medans dom är i frysen. (botten blir ju toppen på islyktan sen när du vänder den upp och ner) Kokar du vattnet innan så minskar dom små luftbubblorna som ibland blir i isen när den fryser. Lycka till! :)

Följ mig gärna på Instagram för mer tips, pyssel och idéer och för att läsa om varför jag heter Vita_villan och om min lilla dröm, ha en fin jul tillsammans med nära och kära ♡ Jennie

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.