Detta inlägg är ett samarbete med Ateljé Vidagård

Mitt namn är Kristina Lind och jag driver en butik och café på landsbygden som heter Ateljé Vidagård. Jag har ett förflutet som glasmålare på Orrefors där jag var anställd i 17 år.

1994 startade jag Atelje Vidagård och inriktningen var då målade gamla möbler. Ganska snart började jag även måla annat som terrakotta, trä och gick så småningom över till barnmöbler. Eller rättare sagt min dotter började med det och jag höll på med mycket möbler och andra inredningsartiklar.

Min dotter slutade 2013 och nu är jag ensam om att driva detta med lite hjälp på sommaren. Jag målar alla barnmöbler för hand och alla mönster har min dotter och jag tagit fram själva. De är våra egna. Jag blandar alla färger själv. Så de är unika bara för Atelje Vidagård.

 

Butiken är i 2 plan och så finns det ett litet cafe i anslutning till den. Det är öppet året runt med reducerade öppettider vintertid.

Jag älskar mitt jobb, butik och den här byn som jag bott i 30 år. Jag är så glad att jag vågade starta den här butiken på ren landsbygd. För när jag startade den fanns inte så många. Glädjande nog så poppar det upp lite små butiker här och där. Det behövs som kontrast till all stora köpcenter.

Pysseltips

När jag får lite tid över brukar jag göra lite speciella saker.

I år gjorde jag t.ex en adventsljusstake av en gammal takbjälke och lite ljushållare. Skrev med stora siffor på bjälken under ljusen

Rabattkod

Uppge namnet klockaregården så får ni 20 % på en vara i butiken (ej barnmöbler och gästutställare)

Följ mig gärna på Instagram @vidagard

Övriga inlägg i årets julspecial finns här

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.