Gästinlägg av Helena Norlén-Holmes

Hej!

Idag är den min tur att få gästblogga här på Minklockaregårdsbloggen. Tack Nina!
Jag heter Helena och är en smyckesdesigner och konstnär som driver EA Art+design studio.

image003
Foto från mitt senaste konstvernissage med mig och cafeägaren Mario Simeone.

EA Art+design studio

Juletid är fantastisk på många sätt, men kan också kan vara en hektisk tid. Då brukar det vara extra viktigt att hitta stunder då man får koppla av och tänka på annat en stund. För ungefär två år sedan började jag måla abstrakta motiv med akrylfärg på duk och fastnade för det direkt. Strax efter det började jag utforska polymer-lera och göra mina egna halsband av pärlor jag tillverkat av leran. Efter att ha gjort smycken till familj och vänner ett tag beslutade jag mig för att göra slag i saken och starta mitt egna lilla hobbyföretag, EA Art+design studio vid sidan av mitt vanliga deltidsjobb. När vardagen är som mest hektisk kan det ibland vara lite svårt att få tiden att räcka till, men den kreativa processen fungerar också som en slags terapi när det är mycket på gång. Det blir en chans att få koppla av och fokusera helt på objektet framför sig, vare sig det är att forma lera eller att måla tavlor.

Jag älskar att blanda färger och det driver mycket av det jag jobbar med. Mina smycken är en blandning av klassiska halsband och hängen med silver, samtidigt som de har en modern touch med större format och sobra färger. Jag hittar mycket inspiration i naturen, från vattenformationer och stenar som marmor och granit. Speciellt att forma leran är väldigt rolig och också något jag kan rekommendera som en rolig och enkel aktivitet att involvera barnen i en kall vinterkväll. Dessutom perfekt som julklappar om man vill. Titta gärna in på min hemsida ea.designstudio.com.au för lite inspiration.

Tävling

ea_orhangen-for-utlottning
Vinn mina örhängen! Följ mig på instagram: ea.artdesignstudio

Vill du ha chansen att vinna ett par örhangen med min design? Följ mig och Min Klockaregård på instagram. Skriv här nedanför att du deltar i tävlingen och varför denna produkt skulle passa just dig och å är du med i utlottningen av ett par grön-blåa silverörhängen. Vinnaren koras på söndag 18 december.

Eucalyptuskrans

Jag har haft tur i livet och fått resa mycket, och det har också inspirerat mycket under åren. Att få julkänslan att infinna sig när det är 30 grader utomhus kan dock ibland vara lite svårt här i Melbourne, Australien där jag bor med man och barn just nu. Men när den svenska adventsljustaken åkt upp i fönstret och vi börjat pyssla med juldekorationer känns det lite mindre säsongsförvirrat, trots att det man vill ha mest är lite snö. En sak som jag har gjort i år är en julkrans med eucalyptusblad till vår ytterdörr. Eucalyptusträd doftar så gott och julkransen känns verkligen som en perfekt blandning mellan svensk jultradition och den vackra australienska naturen. Ett vackert och dekorativt inredningsobject som dessutom är 100% återvinningsbart när säsongen är över.

Regram från Husethamlin, eukalyptuskrans med läderdetalj.
Regram från Husethamlin, eukalyptuskrans med läderdetalj.

Instagram är fantastiskt för kreativa ideer. Titta gärna in på ’husethamlin’s insta som först gav mig idén. Hoppas ni alla får en kreativt inspirerande och avslappnad julledighet!

God Jul och Gott Nytt år!
Helena

 

2 Comments

  1. Anna Munkhammar december 16, 2016 at 00:39

    Den skulle passa mig eftersom det ser ut som en natthimmel på vintern. Nu är det mörkt även på dagen då solen knappt syns till hos oss i norr men om natten lyser stjärnorna, månen och kanske lite norrsken. Skulle inte vara fel att ha det i öronen.

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.