Sitter på tåget hem från Stockholm efter två härliga dagar tillsammans med min vän Jenny (@eringstam). Vi startade tidigt i fredags från två olika håll i Sverige (Jenny bor kvar i Göteborg, där vi båda pluggade till arkitekter) och möttes upp igår morse på centralen i Stockholm. Sen tog vi pendeln ut till Älvsjömässan och spenderade dagen på Formex.

Den obligatoriska ”ful-selfien” avklarad…

Stockholm Formex

Lampor från PR home med veckade tygskärmar i fina naturfärger. Extra fina så här i grupp.

Ernst hade så klart en monter  – och han var också på plats även om han inte fastnade i min kamera – här hans frukostserie i fin betonggråfärg.

Fastnade flera gånger vid liknande keramik. Här från Lindform

Formex var bra. Tre stora mässhallar och många intryck. Kanske inga jätteöverraskningar rent trendmässigt men ändå massor av inspiration. Jag ska ägna ett helt inlägg åt Formex. Måste bara smälta intrycken några dagar. Återkommer.

Efter mässan tog vi oss till söder och checkade in på Scandic Malmen. Två rätt trötta småbarnsmammor njöt av tystnaden och sköna sängar en stund. Som tur var hade vi ett bokat bord på restaurang Nook. Annars hade vi nog inte tagit oss ut mer.

Men Nook var väl värt ett besök så det kan jag rekommendera. De har inte jättestort utbud men däremot två väldigt välkomponerade tre-rättersmenyer (och en ”snacks-meny”) att välja på.

Huvudrätten (De andra slank ner utan att fastna på bild)

Följande valde jag:

Förrätt:
Havskräfta, tigers milk, sotad avokado, ponzu, gurka, citron verbena

Huvudrätt:
Stekt biff, grönpeppar, lök, morot, libbsticka, svart vitlök

Efterrätt:
Batakpepparmousse, blodapelsin, sudachi, fingercitron, brioche, citrontimjan

(Ja – jag fick googla en del av ingredienserna för att förstå vad jag åt…)

Allt var jättegott. Som vanligt så tilltalar förrätten mig mer än efterrätten. Jag är inte så mycket för sött men det är alltid roligt att äta något som någon har lagt så mycket tanke och energi på.

Fantastiskt att sova tills man vaknar, ta en dusch i lugn och ro och sen skämma bort sig med hotellfrukost. Resten av dagen har spenderats på café och restaurang fram tills tåget gick.

Välbehövlig, energigivande och inspirerande resa!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.