Ett gå-in-i-skafferi var en dröm när vi köpte huset och ett måste när vi planerade köket. Det är riktigt lyxigt att ha ett eget litet rum för alla torrvaror, hushållsmaskiner mm.
Och det är kanske också det där med mera som är nackdelen. Finns det plats för saker så samlas det också saker där.

För någon vecka sen tog jag tag i saken och rensade ut allt och ställde bara tillbaka det som ska vara där. (Helt enligt förvaringsdrottningens devis – läser ni hennes blogg? Hon har massa smarta tips när det handlar om rensning och förvaring)

Nu känns det riktigt inspirerande att öppna dörren till skafferiet

Återvinning och maskiner längst ner, tomma glasburkar längst upp och allt som används ofta på lagom höjd. Det röda som skymtar på lägsta hyllan är en slow cooker….någon som har och kan ge lite tips på recept?

Vi äter inte cornflakes så ofta men jag kunde inte motstå de här burkarna när jag hittade dem i en dansk butik förra sommaren – vi fyller dem med andra flingor

Dymo är toppen för att veta vad det är i burkarna. Det kan vara svårt att skilja på maizena, ströbröd och mannagryn ibland… En annan utmaning när allt hälls över på fina burkar är att hålla reda på koktider och recept. Jag brukar helt enkelt bara riva av den delen av förpackningen och stoppa i burken.

Har ni skafferi eller drömmer ni om ett?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.