Inlägget är ett samarbete med Lundasnickerier

Ni vet när man har bestämt sig för hur en sak ska se ut redan innan man har sett den i verkligheten? Kan vara en möbel, eller kanske ännu oftare för mig, ett klädesplagg. Sen letar och letar och letar man men det man har i tanken finns inte.

Nytt matbord

Så är det för mig just nu. Jag villhöver ett nytt matbord!
För ett tag sen fick jag, via vår härliga ”Facebook-skänk-och-byt grupp”, som vi har här i vår by en jättefin pinnsoffa. Den skulle passa perfekt vid vårt fönster vid matplatsen. Men matbordet som vi har är rektangulärt och hamnar då för långt ut. Då föddes idén om ett kvadratiskt bord. Och det är ju inte direkt rocket-science. De finns ju, jag har sett dem. Men just nu, när jag vill ha ett verkar de inte finnas någonstans. (Har någon ett tips?)

Möbler efter miljö

Idag har vi ett ekbord som jag egentligen inte ville ha med hit från lägenheten. Stolarna sålde jag för de passade inte alls i detta huset. Och ”tillfälligt” har vi nu haft ekbordet och vitmålade pinnstolar i olika utföranden sen vi flyttade hit. Med motiveringen, en sak i taget.

Men nu känner jag att det är dags. Pinnsoffan, och rummet skulle passa till ett kvadratiskt bord. Miljön och huset (och jag) vill ha ett rustikt bord gärna av grova plank. Underredet är jag inte helt säker på.

Låta tillverka?

När man inte hittar det man söker blir nästa alternativ att bygga det själv. Men då ska tiden finnas, materialet hittas osv osv.
Just nu leker jag istället med tanken att rita ett och låta någon tillverka det. Det finns ju faktiskt företag som tillverkar efter beställning. Ett av dem är Lundasnickerier som tillverkar allt från möbler och fönster med specialmått till trappor och hela inredningar. Att höra vad det kostar skadar ju inte.

Tills dess fortsätter jag drömma om ett kvadratiskt, rustikt matsalsbord och nya stolar…

Vad skulle ni vilja tillverka?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.