Det var längesen jag bjöd på några bilder inifrån huset känner jag. Jag är desto frikostigare på Instagram – så följ mig gärna där också om du vill se mer av @min_klockaregard.

Här följer i alla fall en rad interiörbilder från nedervåningen som den ser ut just nu. Lantligt, vitt och med så många bevarade detaljer som möjligt. Kompletterat med nytt så klart.

Lantligt kök

Köket med spisen i vinkel. Målat golv (som vi aldrig får riktig ordning på) och ny kåpa i gammal stil.

Läs mer om vårt kök och tankarna kring dess utformning här

Lantlig inredning

Vardagsrummet taget mot matplatsen. Vi rev ner innertaket och fick fram takbjälkarna – och på köpet lite högre takhöjd.

Matplatsen och oftast min arbetsplats när jag sitter hemma och skriver eller som idag bloggar. Ok, ibland hamnar jag i soffan också. Snart hoppas jag att jag kan sitta ute i ateljén.

Timmervägg

I ena hörnet av vardagsrummet står ett gammalt piano som jag har fått för ett gäng år sen. Min ambition var att se om det gick att stämma och kanske kanske kunna börja spela lite smått igen. Nu har det dock stått så länge orört och ostämt så det verkar inte bli av. Skulle väl vara om någon av pojkarna bestämmer sig för att spela piano kanske.

Murstock

Från matplatsen mot vardagsrummet. I hörnet syns en av två murstockar som går genom huset. Detta är den yngsta och här tror vi att det en gång har stått en kokspis efter att huset byggdes till i början på 1900-talet.

Vedspis

Vid den äldsta murstocken har vi återmonterat den gamla kokspisen som stod kvar i ladan när vi köpte huset.

Vardagsrum

Vardagsrummet. Jag har vant mig så mycket vid staketet framför brasan så jag ser det nästan inte. Det är inte vackert men snart hoppas jag att vi kan ta bort det. Plankgolven är fina men oj så kalla nu när vädret slår om ute.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.