Ni som följer mig på Instagram (@min_klockaregard) såg att vi fick ett infall i söndags – att göra barnrum till pojkrum….och tvärtom. Vårt hus är mysigt, men ganska litet. Inte alls för litet egentligen när man ser till ytan. Men det är många hallar, vrår och passager. De flesta rum har också flera dörröppningar och fönster och är inte så lätta att möblera. Och så har vi ”bara” tre sovrum. Det räcker ju eftersom vi är fyra personer och två som gärna sover i samma rum, men…

Rum på fel våning

…problemet är, eller har varit, att ett sovrum är på nedervåningen och de två andra på övervåningen. När barnen har varit små så har det inte känts bra att ha dem på en annan våning. Så då har lösningen varit att Eddie har haft en sovhörna inne i vårt sovrum. Hans rum och leksaker har däremot varit nere.

Eddies batmansäng i ena hörnan av vårt sovrum. Här kan ni läsa om hur jag gjorde sänghimmeln

Men barnen blir ju äldre (lite väl fort) och nu i helgen kände Colin att han gärna flyttar ner sitt rum. Dels är rummet nere lite större och dels går det att med ganska enkla medel inreda mer anpassat till hans behov och intressen. Hans gamla rum uppe däremot är helt perfekt till en treåring. Så sagt och gjort. Vi bytte helt enkelt plats på rummen.

Flyttkaos

Rent inredningsmässigt var det inte så svårt eftersom Eddie tog över både utdragssäng, klädskåp och skrivbord efter Colin. Nere i Colins nya rum har vi sen länge haft en extra säng för eventuella gäster som han kunde ta över och en garderobsvägg. Vi kommer behöva köpa ett skrivbord så småningom, men det är egentligen det enda som saknas. Och en del piff då så klart.

Så i teorin kändes det enkelt och snabbt gjort. Det var ju bara en möbel (Colins tv-bänk) som skulle flyttas. Men det var desto mer prylar. När vi hade tömt Colins rum började jag känna lite panikkänsla. Vilken röra! Detta samtidigt med pågående badrumsrenovering i rummet jämte. Men det löste sig och blev riktigt bra till slut. Det är som sagt en hel del småfix kvar men i det stora hela så blev vi klara samma dag som vi började.

Barnrum till pojkrum och tvärtom

Tanken är en lite mer svart-vit färgskala i rummet nere. Fortfarande är önskemålet fotbollsrum så tavlorna som vi knåpade ihop av samlarbilder och planscher fick hänga med ner.

I Eddies rum passar både möbler och tapeter perfekt så det var egentligen bara att lassa in alla leksaker och försöka hitta en plats till allt. Det lyckades nästan…

Utdragssängen med sidorna och de höga gavlarna ger en perfekt ombonad känsla till en treåring

Tapeten i Eddies rum kommer från Boråstapeter. Den blåa heter Linen och har en jättefin struktur. Den kom precis i en ny färgskala – värt att spana in. Tapeten med fordonen tillhör kollektionen Lilleby. Är inte helt säker på om den finns kvar fortfarande.

Det blir säkert fler barnrumsbilder här framöver i takt med att rummen blir helt färdiga. Hoppas ni gillar!

(Tryck gärna på det lilla hjärtat om ni gillar det jag skriver så vet jag vilka inlägg ni önskar – Tack!)

15

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.