Är du rak? Är du säker?

I förra veckan träffade jag en PT/massör – ditskickad av min naprapat. (Ja ni hör ju)
Jag har problem lite här och där, höften, ryggen, skuldran. Jag har tidigare tränat mer eller mindre regelbundet men det senaste året/(åren?!!) har det mest handlat om promenader.

Med hjälp av justeringar, strechning och väldigt lätta övningar är jag nu redo att ta mig tillbaka. Därav steget att träffa en PT. Hon testade min rörlighet, funktion och i viss mån styrka. Efter graviditet och slarvig återträning har jag helt enkelt för dålig grundstyrka. Kroppen gör ont och steget till träning blir ännu längre. En ond cirkel. Nu ska det bli ändring på det.

pexels-photo
Foto från Pexels. (Det är inte jag)

Är jag rak?

Testerna visade dålig styrka i bålen och obalans i skulderpartiet. Det visade också att jag inte är rak. Eller så här: jag trodde att jag höll armarna rakt upp, men såg i spegeln att jag lutade och att båda armarna pekade åt vänster… (!!)

På tisdag får jag mitt träningsprogram och nu är jag taggad att få ordning på kroppen igen så att jag kan börja träna lite mer ”på riktigt”. Längtar efter energin det ger och efter att få slippa gå runt och ha ont.

Men först är det måndag och nu är det dags att packa dagisväskor och förbereda frukost.

Vad tränar du?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.