Ni som läste* inlägget om mina nya täckodlingar såg kanske min och barnens fågelskrämma? Tänkte berätta lite kort om hur vi gjorde den om någon blev sugen på en egen.

Vi började med att tillverka ett kors av några ribbor (läkt) vi hade i garaget. Det gäller att inte ha för klent virke så att fågelskrämman kan stå stadigt även om det blåser lite. Sen fyllde vi ett par byxor med torkat gräs/hö och trädde upp dem, genom ena benet, på den långa pinnen. Vi fäste byxorna både i midjan och runt benen med lite jutesnöre så att halmen inte skulle trilla ut.

Proportionerna var bättre innan vi fyllde jackan…

Därefter trädde vi på jackan och fyllde även den med så mycket halm vi kunde. Vi använde barnbyxor och en vuxenjacka – därav lite roliga proportioner på vår fågelskrämma…

Fågelskrämma

Sist gjorde vi ett huvud genom att ta en bit lakansväv (ett gammalt örngott hade funkat ännu bättre) och med hjälp av halm och jutesnöre fylla det till en rund boll. Innan vi monterade huvudet på ställningen var vi tvungna att kapa den långa träpinnen lite så skrämman inte skulle få alltför lång hals. Sist men inte minst satte vi på hatten!

Klar! Nu hoppas vi att den fyller sin funktion så vi får ha våra plantor i fred i sommar!

*Jag ser att det är en tapper skara som fortfarande hittar hit trots att inläggen kommer väldigt sporadiskt – Tack för det!
Tryck gärna på hjärtat om ni gillar <3

5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.