I sommar har jag läst fler böcker än jag brukar hinna med och i år har jag en ambition att fortsätta läsa även i höst. (Av någon anledning brukar det bli bortprioriterat.) Det är ett bra sätt att varva ner på tycker jag, att läsa lite innan jag somnar och rensa hjärnan från alla andra tankar som snurrar runt. Och framförallt istället för att slösurfa på mobilen…

Härom dagen bad jag om tips på Instagram Stories om läsvärda böcker och jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem här. Både de jag har läst i sommar och de jag fick tips om. Och så kan väl ni fortsätta komplettera listan i kommentarerna om ni har fler boktips?

Sommarens böcker

I sommar har jag läst Bränn alla mina brev av Alex Schulman. Skrev mer om den här och rekommenderar varmt. Så bra!

Har också läst Jenny Colgans Sommar på den lilla ön i havet. Jenny Colgan är en feelgood författare och den här var en riktig bladvändare. I min lista finns fortsättningen Tillbaka till den lilla ön i havet.

En annan författare som jag gillar är Anna Fredriksson. I sommar har jag läst Mellan himmel och hav och tyckte mycket om den. Det är del ett i en serie och tvåan Ett enklare liv finns nu i bokhandeln.

En annan feelgood-bok var Med hälsning från Båstad av Jenny Fagerlund. Helt ok bok som handlar om livet under tennisveckan i Båstad. Båstad ligger inte långt ifrån vår sommarstuga och därför kände jag igen en del av platserna hon skriver om vilket gjorde boken ännu roligare.

I slutet av sommaren fick jag tips om Fredrik Backmans böcker om Björnstad hockey – Björnstad och Vi mot er. De handlar om en liten stad i Norrland där allt handlar om hockey. Samhällets överlevnad och utveckling hänger på om juniorlaget vinner sin avgörande match. Om vänskap, relationer, livet på en mindre ort och så klart hockey. Detta var också riktiga bladvändare. Längtar efter del tre!

Era rekommendationer

Just nu läser jag Lovisa Sandströms nyaste bok Bli hälsoklok, vilket mer är en faktabok än skönlitteratur. Men efter den kommer jag nog gå tillbaka till romanerna. Och om inga uppföljare till ovanstående böcker finns tillgängliga så blir det en av de jag fick tips om på mitt Instagram-inlägg:

Koka Björn – Mikael Niemi
Bön för Tjernobyl – Svetlana Aleksijevitj
Girlfriend in a coma – Douglas Coupland
Så jävla trött – Gemma Hartley
Kring denna kropp – Stina Wollter
Jag var Ingemar Bergmans hushållerska – Anita Haglöf
Ett jävla solsken – Ester Blenda Nordström
En dag – David Nicholls

Någon som har fler tips så kommentera gärna! Jag fyller på listan efter hand.

Läsplatta – Storytel

Jag testar just nu ett provabonnemang på Storytel för att se om det passar mig att läsa E-böcker och lyssna på ljudbok. Egentligen skulle jag vilja testa en läsplatta efter att ha läst Elin Häggbergs bloggartikel om Storytel reader – en läsplatta som man kombinerar med ett abonnemang på Storytel men jag är lite osäker på om det passar mig.

Att lyssna på ljudbok fungerar i vissa sammanhang för mig. I bilen till exempel. Men inte när jag precis ska somna. Kanske kan en läsplatta (som tydligen ska vara mer lik en bok än en ”vanlig” platta?) passa bra då. I storytel går det ju också att kombinera sätten att läsa de böcker som finns både som ljudbok och E-bok. Lyssna på ett kapitel i bilen och sen läsa på plattan i sängen.
Även om en fysisk bok nog alltid kommer vara det jag gillar allra bäst.

I alla fall så har jag lagt till alla böcker (utom två som inte verkar finnas i deras utbud) i tipsen ovan till min bokhylla i Storytel. På så sätt glömmer jag inte bort dem.
Så. Tipsa om fler nu!

3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.