jagärinos

 

Det var någon gång i samma veva tror jag. Då när jag upptäckte att min blogg, min renoveringsdagbok, lästes av fler än släkt och vänner. Ungefär då hittade jag till Better Bloggers, ett nätverk för bloggare, små som stora, oavsett nisch. Linda Hörnfeldt som startade nätverket samlade inte bara tips och råd kring bloggande, hon skapade ett forum för bloggare där vi kunde utbyta erfarenheter och kunskaper med varandra. Hennes initiativ gav mig modet att våga skriva för en bredare publik. Att våga prova, och aktivt utveckla min blogg och söka en bredare läsarskara.

Det som började som ett sätt att dokumentera vårt arbete med vårt hus har utvecklats till något mer. En kanal där jag förutom att dokumentera även vill sprida kunskap och inspiration utifrån min roll som arkitekt.  Bloggen har blivit ett sätt för mig att inhämta mer kunskap och inspiration i min yrkesroll och ett sätt att få jobba med skrivande, något jag saknar i mitt dagliga arbete på arkitektkontoret.

Influencers of Sweden

För knappt ett år sen gick Better Bloggers från att vara ett nätverk för främst bloggare till att bli en ekonomisk förening, Influencers of Sweden. En branschorganisation för alla influencers (bloggare, instagramare, youtubare etc), stora som små. Genom Inos har jag lärt känna andra influencers/bloggare i Sverige (och även utanför Sveriges gränser), både genom de digitala forum som föreningen erbjuder men också genom att delta på konferenser där vi fått chansen att träffas live.

Genom Inos och dess medlemmar lär jag mig mer om digital teknik, SEO, bildkvalité och textbearbetning. Jag fördjupar mina kunskaper i företagande, om hur en affärsplan kan se ut, vad som är viktigt i ett avtal och i en offert. Inos har lärt mig om marknadsföringslagen, och om digitala rättigheter samt skyldigheter. Viktiga kunskaper som jag använder mig av såväl i mitt dagliga arbete som delägare i ett arkitektkontor som i mitt bloggande.

När jag på något darriga ben gjorde mitt första betalda bloggsamarbete för något år sen hade jag InoS och dess medlemmar i ryggen. Jag är arkitekt men jag är också bloggare. Jag är en Influencer, och även om min blogg inte är min försörjning som för många av mina kollegor så stämmer jag in i kören tillsammans med övriga stämmor*. Jag är stolt över att vara medlem i föreningen Influencers of Sweden. #JagärInoS

 

* I veckan har InoS fått ogrundad kritik från branschens jättar. För att visa vad InoS är och gör har vi medlemmar tillsammans sammanfattat detta utifrån våra egna perspektiv i våra kanaler. InoS är en ekonomisk förening som arbetar med att stötta och proffessionalisera medlemmarnas arbete. InoS är inte ett privat företag som jobbar för egen vinning.

Här är fler röster i kören:
Jonna, Mia och Joseph, Jennifer, Paulina, Clara, MajaAndersAnnika, MikaelAnnieSofiaWilda, Linda, Malin, Charlotta

 

4 Comments

  1. Pingback: Resfredag om att vara influencer #jagärinos - RESFREDAG

  2. Pingback: Tänka sig, jag är en influencer - #jagärinos | Resa medvetet

  3. Pingback: Influencers arbetar tillsammans – Maja Hurtigh

  4. Pingback: Jättarnas påhopp mot Influencers of Sweden #jagärInoS – Boden By Night

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.