Så var vi plötsligt där – 2018!

När förra året började skrev jag ner några saker jag hoppades skulle hända under 2017. Och så här blev det:

Nyår firades med fina vänner – och tomtebloss så klart!

Stort byggprojekt:
Riva ladan och bygga upp en ny byggnad med förråd, ateljé och verkstad.

Jamen det har vi ju faktiskt gjort! Både rivit ladan och byggt en ny byggnad – som inte riktigt är färdig än men på god väg.

Mindre byggprojekt:
Staket, veranda och altan. Kanske hinner vi inte allt under 2017 – men något av det.

Staketet är på plats och en ny altan också. Kanske är 2018 verandans år??

Inredning:
Bli färdig (blir man det?) i vardagsrum och allrum. Hitta ett nytt matbord och stolar. Inreda min ateljé.

Färdig blir man ju inte riktigt när det gäller inredning. Finns alltid mer att göra. Men visst, vardagsrum och allrum är ju ”färdiga” och ett nytt matbord hittade hit i sista sekund innan året var slut. Inreda ateljén är ett av projekten jag ser fram emot 2018.

Trädgård:
Komma ett steg till i köksträdgården. Kanske är det i år markbeläggningen kommer på plats? Få till kanter kring grusgångar och rabatter.

Inga kanter men markbeläggning i form av grus i köksträdgården har det blivit.

Träning:
Bli klar med min rehab-träning och kunna träna ”på riktigt” igen.

Ja det här gick ju inte riktigt som jag tänkte. Jag blev i stort sett klar med rehab efter min navelbråcksoperation som jag gjorde december 2016…Men fick tyvärr göra om den nu i höst. Så vi gör ett nytt försök med att bli klar med rehab under 2018

Resor:
Att komma utomlands till värmen. Det har jag längtat efter länge nu…

Tio riktigt härliga dagar i den spanska solen blev det! Och så en resa till Danmark.

Blogg:
Kanske, kanske är det i år det händer – att bloggen blir företag.

Ja, så blev det ju faktiskt. En liten enskild firma.

2018 då – vad bjuder det på?

Byggprojekt och inredning

I år ser jag fram emot att färdigställa ateljéhuset och inreda min ateljé. Kanske hinner vi också påbörja vårt badrum uppe. Det vore så skönt att ha två toaletter nu när vi snart är fyra som ska köa… Och den där verandan. Är det i år det händer?

Trädgården

Just nu har jag inga större planer för trädgården faktiskt. Jag har en önskan om att få till lite mer blommor detta året och en längre säsong med blommor från vår till höst. Och så ser jag fram emot att få marken återställd runt bygget.

Träning och hälsa

Ja – som jag skrev, en hel och stark kropp är målet. Det tror jag ger lite mer ork och energi i vardagen och det behöver jag. Balans får bli ledordet hur klyschigt det än låter. Och så har jag ett litet kostprojekt nu i januari – mer om det i ett annat inlägg

Resor

Vore fantastiskt att komma i väg till solen även i år. Får se om vi lyckas förverkliga det. En liten kortare resa står på agendan redan om ett par veckor då jag ska till Stockholm och Formex för första gången.

Blogg

Jag hoppas kunna fortsätta med bloggen och hitta nya inspirerande ämnen att skriva om. Det hade varit så roligt om jag kunde lyckas få den att växa lite och nå ut till några fler. Kanske kan ni hjälpa mig med det? Att sprida de inlägg ni tycker är bra? Trycka på det lilla hjärtat när ni gillar det jag skriver och kanske till och med tipsa mig om vad ni vill läsa mer om? Jag skulle bli jätteglad!

Och så vill jag investera i en kamera. Det finns en hel del förbättringspotential när det gäller mina foton…

Jobb

På jobbet väntar också ett spännande år. Bara det att vi nu är fem stycken på vårt lilla kontor är en stor förändring som ställer nya krav och ger nya utmaningar. Jag hoppas det blir ett inspirerande arkitektår!

Så – det var några tankar att ta med in på det nya året – och att se tillbaka till i slutet. Vad har ni för önskningar och tankar inför 2018? Berätta gärna!

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.