Det här med att baka bröd. Det är svårt tycker jag. Jag tycker generellt att det är lättare med sötsaker, bullar och kakor. Men det vill jag inte äta så mycket av så det förtar lite av det roliga. Bröd däremot finns ju knappt något vettigt att köpa (mer än på bageri då..) så det hade ju varit trevligt att kunna leverera gott hembakat bröd själv lite oftare. I perioder tänker jag att jag ska baka mer för att lära mig.

Så i helgen tog jag tag i saken och testade att baka ”mammas limpor”. Degen jäste fint i bunken, bröden jäste bra på plåten. Så kom de in i ugnen – och sjönk ihop till hårda plattor…
baka bröd - deg

Degen jag satte i helgen jäste nästan ur bunken

Efter ett misslyckat brödbak brukar det alltid dröja länge innan jag testar igen (trots att jag tänker att jag ska baka samma recept flera gånger tätt för att öva). Men, idag testade jag igen och nu blev det tre perfekta limpor (nåja). Men de både ser ok ut och smakar bra. Och – de blev godkända av Colin -det är ett bra betyg.

Baka bröd - mammas limpor

Dagens limpor

Utöver att baka bröd har jag och barnen varit på biblioteket och letat gömda påskägg. I eftermiddags hann Colin och jag med att sätta fjädrar i påskriset och pyssla lite påskpynt medan Eddie sov. En lagom ledig dag. I morgon är det sista arbetsdagen för denna vecka och sen väntar fyra dagars påsklov.

påskpynt påskris

Vad har ni fyllt dymmelonsdagen med?

2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.