Under semestern bestämde jag mig för att byta lunchlåde-strategi. (kan man kalla det så?) Tidigare har vi tagit med rester från kvällens middag till lunch. Men oftast räcker det bara till en av oss om ens det och då har vi fått handla på rasten. Därför tänkte jag att jag skulle lägga tiden någon söndag då och då för att bunkra upp lådor i frysen.

Första omgången lunchlådor, som tog slut i fredags, innehöll lasagne och paj. Båda rätterna gjordes i långpanna och det blev många portioner. Idag testade jag att göra piroger för första gången i mitt liv och de blev helt ok (har dock inte smakat dem än). Recept här. Jag valde ost-och skinkfyllningen. Blev 20 piroger (ganska små) och jag gissar att två per lunch är lagom tillsammans med lite sallad.

lunchlådemat

Pirogerna var förvånansvärt lätta att göra men det gällde att klämma ihop dem ordentligt för annars ville fyllningen gärna rinna ut…

Sen slängde jag också ihop en köttfärssoppa i slow cookern som fick laga sig själv under dagen. Har ni slow cooker? Vi har haft vår ett tag men jag har inte riktigt lärt mig den, men nu var det dags kände jag. Soppan blev jättegod. Tyvärr inte mer än sex portioner, men det är alltid något.

Så här kan du göra:

Bryn 500 g nötfärs tillsammans med ett paket bacon som klipp ner i stekpannan. Lägg i slow cooker/croc pot tillsammans med en hackad gul lök, en halv röd chili, två klyftor vitlök och två rivna morötter. Häll på ca 700 g krossade tomater och 5 dl kokosmjölk. Krydda med tre tsk paprika, en tsk spiskummin, ett krm svartpeppar och basilika efter smak. Sex timmar på Low och sen är det klart.

(Soppan kan givetvis tillagas ”som vanligt” i kastrull.)

I morgon tänkte jag (eftersom jag ändå är hemma med sjuk liten) laga canneloni med ricotta och spenat. Sen har vi luncher så vi klarar oss ett tag.

Vad brukar ni äta till lunch? Har ni några bra ”laga-mycket-och-frys” – tips? Eller har ni bra recept till slow cookern? Tipsa gärna! <3

2

10 Comments

  1. Christer Holm september 11, 2017 at 06:36

    Vad gott det låter , måste testa det :)

    Svara
  2. Maya september 11, 2017 at 06:47

    Piroger är super gott, jag har ett kanon recept… speciellt degen till denna är precis som de du köper i saluhallen :) Så goda. Sen kan man ju fylla dem med vad som helst i stort sett. https://mayashideout.blogspot.se/search?q=Piroger
    Jag lagar alltid mycket mat så det blir lunchlådor, sen gör jag som dig… lasagne i gigantiska format och fryser in att ha i reserv om man inte lagat mat en kväll. Även biffar och köttbullar gör vi i storkok. Kanon att ha som ”snabbmat”

    Svara
    1. Nina september 12, 2017 at 21:22

      Tack för recepttips. Tyckte det var mycket lättare än jag trott att göra dem. Perfekt! Storkoka ”snabbmat” kanske får bli nästa projekt. Måste bara investera i en extra frys först… :)

      Svara
  3. tenderlyn september 11, 2017 at 06:57

    Piller chocken är bra lunchlådemat att göra i slow cookern 👍

    Svara
    1. Nina september 12, 2017 at 21:21

      Du menar pulled chicken va? :) Kan tänka mig att det blir bra.

      Svara
  4. Fröken hauffman september 11, 2017 at 08:07

    Jag har testat laga tomatrisotto och frust in. Funkar hur bra som helst. Lägg till en kycklingfilé. Perfekt!!

    Svara
    1. Nina september 12, 2017 at 21:17

      Ah. Risotto! Det ska jag testa. Tack!

      Svara
  5. Norahsmamma september 11, 2017 at 12:26

    Älskar piroger och smart att satsa på bra matlådor.

    Svara
    1. Nina september 12, 2017 at 21:12

      Ja. De var mycket lättare att göra också än vad jag trodde.

      Svara
  6. Felicia september 19, 2017 at 20:54

    åh så gott :D

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.