En fördel med att byggprocessen blir utdragen (Som man väl ändå får säga att den här blev trots allt) är att tiden räcker till att fundera, bestämma sig, och sen ändra sig igen.

Jag har hela tiden tänkt att ha panel på en av väggarna ute i ateljén. Men nu har jag ångrat mig. Av flera anledningar. Den ena är att det kommer gå fortare och vara enklare att spackla och måla väggen än att beställa hem panel som ska torka och målas i en massa omgångar och sen monteras.

Den andra är att jag tror att timmerväggen kommer ge träkänsla så att det räcker. Jag har tänkt att timret ska slipas och behandlas, men ändå behållas mörkt. Jag har också ett äldre skrivbord som är i mörkt trä. Så träkänsla blir det nog tillräckligt utan att lägga till en panelvägg till.

Att välja kulör

Så är det ju det här med att välja kulör till den målade väggen. Vi har då en mörk timmervägg och två tapetserade väggar i blommönstret. Det enklaste, för att få en helhet, är att plocka upp en kulör ur tapeten och det lutar åt att det blir så jag gör. Botten på tapeten är ljust grå och blir nog precis lagom för att väga upp mot den lite mörka motstående väggen…

välja kulör

Tapeten heter Flora och är en tapet ur Boråstapeters jubileums-kollektion

Vid första anblicken kan tapetens bottenfärg se vit ut. Men vit är en svår kulör och det är lätt att lura sig. Det är nästan aldrig så att det som upplevs vitt – är helt vitt i verkligheten.
För att få exakt den färgen som är på tapeten så är bästa tipset att ta med sig en liten bit till färgaffären och be dem mäta färgen. De ”skjuter” helt enkelt på tapeten med en kulörmätare som läser av färgkoden. Sen kan de blanda till exakt rätt kulör. Supersmidigt när man inte har tillgång till en färgkod.

2

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.