När vi rev vår gamla lada så var jag ganska (mycket?) bestämd på att vi skulle spara en del av timret för att använda det i det nya bygget – Ateljéhuset. Vi sparade också stensockeln och har använt den som en mur i trädgården.

På väg ner…

Det tar lite emot att riva äldre byggnader och byggnadsvårdaren i mig försökte in i det sista att bevara både uthuset och ladan. Förfallet hade tyvärr gått för långt. Dock så flyttades en del av uthuset, den timrade delen. En familj hörde av sig som planerade att bygga ett timrat hus en bit utanför Växjö. Han plockade noggrant ner och märkte timret och jag väntar med spänning på att få en rapport om när det börjar monteras upp. Kanske har det skett i sommar?

Läs mer om vår nybyggnation av ateljéhuset

Timmer blev till panel

Men tillbaka till timmerväggen. Med dagens krav på värme, ljud och brand så bestämde vi ganska snart att det inte kommer bli en autentisk timmervägg utan en vägg klädd med plank/panel från timret. Förra helgen sågade Nicke de första stockarna och jag har fått en varning om att det inte kommer bli lätt att pussla ihop dem när de ska upp på väggen. Men Nicke är duktig så jag har fullt förtroende för att att det kommer bli jättebra.

timmervägg av panel

I väntan på montering

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.