En altan i flera nivåer där utmaningen är höjdskillnaden mellan huset och trädgården. Det är svårt att ändra på tomtens naturliga sluttning men man kan jobba med den. Jag tänker mig olika nivåer för olika funktioner. Solstolen på en nivå, matbordet på en annan. I morgon sätter jag pennan till pappret.

Det är något speciellt med äldre ritningar.
Det är något speciellt med äldre ritningar.

En tillbyggnad av en villa där huset känns lite för trångt. Barnen börjar bli stora och tar mer plats. Jag letar efter en planlösning som är ”öppen” men samtidigt skapar flera rum i rummet. Att jobba med en vinkel kan vara ett alternativ.

Fridhem
Illustration: Görel Andersson, Sajt Arkitektstudio

Ett kontorsrum med plats för fyra arbetande arkitekter/byggnadsingenjörer, tillfälliga praktikanter och gäster. Beställare – vi själva. Idag har vi gett oss själva en tidplan. Kontoret ska byta plats med konferensrummet vid årsskiftet är det tänkt.

Ett parhus av fyra ska prövas för bygglov. Situationsplan, fasader, planer, detaljer, kulörer, användbarhet, tillgänglighet – allt ska bli en helhet. Det växlar mellan att kännas kaos till att kännas riktigt bra. Precis som det ska vara i det här skedet.

Kulörer och energiberäkningar i en salig röra

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.