Håll engagemanget levande

Häromdagen vaknade Sverige, och kanske också övriga världen. Bilden. Ja ni vet vilken jag menar, öppnade ögon, fick tårar att rinna och hår att resa sig. Den och de bilder som följde efter ledde till Facebook-uppdateringar och uppmaningar om insamlingar, sms-gåvor och sätt att hjälpa sköljde över oss. Det är bra att så många engagerar sig för alla dem på flykt i Europa.

Det är fantastiskt bra!

Jag sällar mig till dem som bidrar med en slant och jag letar i mina gömmor efter saker att skänka. Idag och just nu. 
Men vi får inte glömma. Att när lastbilarna har lämnat landet och vågen av sms-hundralappar har lagt sig, kommer det fortfarande att drunkna barn i Medelhavet. Det kommer fortfarande vara mängder av människor på flykt i Europa och det finns fortfarande människor, i andra länder, men även i vårt eget, som behöver vår hjälp, vår sympati och vår medmänsklighet. Den treåriga pojken är långt ifrån ensam i sitt öde.

Fortsätt skänka pengar, bli månadsgivare. Ge blod. Samla och skänk de kläder du inte behöver.
Hjälp till på det sätt som just du kan.
Gör det idag. Men gör det även i morgon, nästa månad och nästa år!

Läs också: Melody Bahar Lovelins debattinlägg i gårdagens Metro. Hon skriver än mer pricksäkert om det jag själv tänker och vill förmedla.

Och till er som har fler hundralappar kvar att skänka just idag. Här är ett av alla fina initiativ som har startats i dagarna:
blogghjalpen_kvadrat(Grafik Flora Wiström)

Skänk en peng till människor på flykt via Blogghjälpen. Du väljer själv om du vill skänka en tia eller ett par hundralappar, men varenda krona räknas. SMA:s GE 100 BLOGGHJÄLPEN till 72672 för att ge 100 kr. Byt ut 100 mot 200, 300, 400 eller 500 för att ge ett högre belopp,
t.ex. GE 300 BLOGGHJÄLPEN.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.