Det är dags att lämna in ansökan om bygglov till kommunen. Vår fastighet ligger utanför detaljplan vilket innebär att vi i de flesta fall slipper söka lov vid rivning och byggnation. Men den här gången är byggnaden så stor att vi inte kommer undan. Vi landar på ca 140 kvm verkstad, ateljé, gym/bastu och förråd.

ateljehuset-2-01

Krångligt förfarande

Trots att jag gör bygglovshandlingar och ansökningar var och varannan dag på jobbet blir jag osäker när jag ska göra en till mig själv. Jag vet ju så klart vilka ritningar som ska med och hur de ska se ut. En ansökan är inte heller svår att fylla i. Men sen kommer frågor som om det krävs kontrollansvarig? Behövs tekniskt samråd? Etc.

Även på jobbet upplever vi osäkerhet kring liknande frågor. Vi har därför bokat in ett möte för att få lite mer svart på vitt vad det är som gäller och i vilka situationer.

Som med allt annat så är det bra att ha varit i liknande situationer som sina kunder. Nu går jag själv igenom samma process som de flesta privatpersoner som söker sig till oss gör. Jag ställer samma frågor och känner mig lika förvirrad inför varje steg i processen. Förhoppningsvis kommer jag ut lite klokare och med ännu en erfarenhet på ”andra sidan”.

Har ni ansökt om bygglov? Tyckte ni det var krångligt?

1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.