Nötpasta…

…tror jag den kallas.

Helt plötsligt kom suget efter mer vegetariskt. Innan jul. Lite tidigare än vanligt, men längtan efter lite lättare mat brukar infinna sig hos mig efter helgerna.
Så igår fick det bli vegetarisk nötpasta med recept från boken ”Mera Vego”. (Har ni inte den så köp den!)

Självklart hade jag inte rätt ingredienser hemma. Men jag improviserade. Och det blev gott!

IMG_4289

Nötpasta

För att testa min variant av nötpasta:

Rosta en näve nötter (jag tog mandel, men hasselnötter hade nog varit godare)
Häll på rapsolja och fräs en riven morot med en fjärdedels riven gul lök.
Tillsätt en deciliter créme fraiche. Smaksätt med lite krossade tomater och torkad basilika
Smaka av med salt
Servera till pasta

Tips! Nu finns även Mera Vegos uppföljare Ännu mera Vego i butik.

 

2 Comments

  1. Jhennifer december 22, 2015 at 22:25

    Ska verkligen prova. Ser jättegott ut :)

    Svara
    1. Nina december 28, 2015 at 22:30

      Det är gott! :) Och så enkelt…
      Kram!

      Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.