Jag nämnde häromdagen att jag stod för desserten till jul. Önskemålen i familjen var lite olika så det slutade med att jag gjorde två olika. Den ena innehåller risgrynsgröt och passar kanske bäst till jul medan den andra – daimpannacotta – fungerar som dessert till vilken middag som helst. Kanske till nyår?

daimpannacotta

Jag valde att servera pannacottan i kaffekoppar. Här innan toppingen har kommit på.

Daimpannacotta

Det här behövs till 6 portioner:

2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim

Topping och tillbehör

1 dubbeldaim
vispad grädde

Gör så här:

Lägg gelatinet i kallt vatten.
Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ut vaniljfröna. Blanda stång och frön med grädde och koka upp försiktigt. Låt sjuda några minuter och bryt sedan ner chokladen i grädden och låt den smälta ner under omrörning. Krama ur gelatinet och rör ner det i blandningen tills det blir en slät smet.
Häll upp i fina koppar eller glas och ställ i kylskåpet i minst fyra timmar.

Före servering: toppa med krossad daim och grädde

Testa! Det är sött, men jättegott!

6

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.