Jag har gett mig själv en utmaning under januari: Att äta vegetariska luncher (på arbetsdagar ska tilläggas). De första dagarna har gått jättebra. Jag gjorde en vegetarisk lasagne i helgen så att det fanns sex färdiga lunchlådor i frysen och så har jag varierat med några andra vegetariska favoriter:

Halloumi-stroganoff och nötpasta från boken Mera Vego till exempel.

vegetariska luncher

Mera Vego och Ännu Mera Vego är favoritböcker när det kommer till vegetarisk mat. Allt jag har testat har varit gott!

Anledningen?

Jag vill helt enkelt få in mer grönsaker i min kost och detta var ett sätt som jag kände kan bidra till att jag når de rekommenderade 500 gr om dagen. Alexandra har en annan idé på samma tema, nämligen att äta så många färger som möjligt varje dag. Smart eller hur?

Men för att fixa detta så måste jag hitta fler smidiga och enkla vegetariska recept. Någon som har något bra tips så tar jag tacksamt emot! Gärna rätter som går att förbereda och frysa.

Hur gör ni för att få i er tillräckligt med grönsaker?

Vill ni veta hur det gick? Här är en halvvägsrapport

Ni vet väl att ni kan följa bloggen på Bloglovin´? Följ mig gärna på Instagram och Facebook också!

 

2 Comments

  1. Mirre januari 5, 2018 at 10:52

    Men oh vad kul att testa helt nya smaker och ingredinser

    Svara
    1. Nina januari 8, 2018 at 10:55

      Ja! Ibland behövs lite ny inspiration! :)

      Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.